Vijesti

ZLATNIK PREDSJEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE URUČEN BEBI IZ BIJELJINE

Objavljeno 01.01.2021.
News cover image

Direktor Bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini Zlatko Maksimović danas je, u ime predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, darivao zlatnikom prvorođenu bebu u 2021.godini. Maksimović je izrazio zadovoljstvo što je zlatnik dodijeljen bebi rođenoj u ovoj zdravstvenoj ustanovi, gdje su se u prvim satima poslije ponoći rodila ukupno dva dječaka i jedna djevojčica.

Predsjednik Republike Srpske zlatnikom je darivala prvoređenu bebu, dječaka Maksima Markovića, koji je na svijet došao minut nakon ponoći kao prva beba u RS u 2021. godini.

“Predsjednik Republike Srpske već tradicionalno dodjeljuje zlatnik prvorođenoj bebi u RS, a naše je veliko zadovoljstvo, što se to dogodilo u našoj bolnici u Bijeljini, a najveće je zadovoljstvo što su u našoj bolnici u prva tri sata rodilo još troje djece – dva dječaka I jedna djevojčica, rekao je Maksimović novinarima nakon što je uručio zlatnik, poklon predsjednika Republike Srpske. On je napomenuo da su djeca najveće bogatstvo, te da je ovo dobar znak za Bolnicu, za Bijeljinu i za Republiku Srpsku.

“Ja sam se jutros čuo sa predsjednicom Željkom Cvijanović, ona je odmah zamolila da prenesem pozdrave roditeljima, te me ovlastila da u njeno ime predam zlatnik I prigodne poklone za novorođenu bebu, naveo je Maksimović.  Dječak Maksim, prva rođena beba u Republici Srpskoj  i prvo  dijete Marije i Miroslava  Markovića iz Bijeljine, rođen je prirodnim putem, težak  3470 g i dug 54 cm.  “Kontakcije su se javile u jutarnjim satima 31. decembra, odmah sam došla u Bolnicu, primio me je  dr Pelemiš i uz njegove instrukcije sve se završilo uspješno. Nisam očekivala da će moja beba biti baš prva rođena u Novoj godini u Republici Srpskoj, ali mi je drago zbog toga i zahvaljujem  se Predsjednici Cvijanović na poklonima. Zlatnik ćemo čuvati kao uspomenu na dan rođenja i divan gest Predsjenika RS, izjavila je presrećna majka.Predsjednik Republike Srpske zlatnikom je darivala prvoređenu bebu, dječaka Maksima Markovića, koji je na svijet došao minut nakon ponoći kao prva beba u RS u 2021. godini.