Vijesti

Poznati stručnjak u liječenju astme, alergijskih bolesti i cistične fibroze, dječiji pulmolog prof. dr Predrag Minić, načelnik pulmologije na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta "Dr Vukan Čupić" održao predavanje u bijeljinskoj Bolnici

Objavljeno 27.06.2022.
News cover image

Poznati stručnjak u liječenju astme, alergijskih bolesti i cistične fibroze, dječiji pulmolog prof. dr Predrag Minić, načelnik pulmologije na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta "Dr Vukan Čupić" održao je danas predavanje na temu Vizing i nove smjernice u liječenju astme. Pored ljekara iz bijeljinske bolnice, stručnom predavanju su prisustvovali i pedijatri iz domova zdravlja Bijeljine, Zvornika, Ugljevika, Lopara i Brčko distrikta.

Direktor Bolnice “Sveti Vračevi” prof. dr Zlatko Maksimović, izrazio je zadovoljstvo što je jedan vodeći stručnjak u ovoj oblasti, danas posjetio bijeljinsku bolnicu i kroz stručno predavanje prenio dio svog znanja mlađim kolegama.
 
" Veliko nam je zadovoljstvo što je vodeći dječiji pulmolog iz regije, čovjek koji je svjetski poznat i priznat, pronašao slobodno vrijeme da prvi put dođe u bijeljinsku bolnicu i održi jedno značajno predavanje. Nema većeg bogatstva od zdravlja, a najvažnije je zdravlje naše djece. Sa profesorom Minićem smo dogovorili da i dalje nastavimo dobru saradnju”, naglasio je Maksimović.
 
Profesor Minić je dugogodišnji načelnik Službe za pulmologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta “Dr Vukan Čupić” iz Beograda, nacionalni otac fleksibilne bronhoskopije kod male djece i predsjednik Evropskog kongresa za cističnu fibrozu. Sa svojim timom na Institutu za majku i dijete osnovao je Nacionalni centar za liječenje ove bolesti.
 
"Impresioniran sam ovom Bolnicom i drago mi je da jedna ovakva ustanova postoji u uvom lijepom gradu. Posebno me je oduševilo da je pod njenim krovom smješteno i odjeljenje pedijatrije i da su pedijatri dobili svoj pravi prostor. Bijeljina je uvijek imala odlične pedijatre i drago mi je da ste se danas okupili u ovolikom broju da pokušate uz moju pomoć, ako je ona uopšte i potrebna ,da unaprijedite svoje znanje”, rekao je Minić.
 
Subspecijalista dječije pulmologije dr Branka Gavrić, zahvalila se direktoru Bolnice Zlatku Maksimoviću što ima sluha za pedijatriju i što je svojim ličnim angažmanom omogućio da profesor Minić danas bude u Bijeljini i nesebično podijeli svoje znanje.
 
" Institut za majku i dijete je dežurni neparnim danima, a klinika Tiršova parnim, ali profesor Minić nam uvijek izlazi u susret i naša pedijatrija ima pravo da šalje pulmološke bolesnike i tim parnim danima, kada profesor dolazi od svoje kuće. Fleksibilnom b ronhoskopijom spasio je desetine malih života, vadeći strana tijela u bilo koje doba i ja mu se i na tome zahvaljujem, kao i za pomoć našoj djeci oboljeloj od teške bolesti, cistične fibroze.To je čovjek koji nam je uvijek na raspolaganju i koji je spreman da nesebično dijeli svoje znanje, ali i svoj rad sa nama”, istakla je Gavrićeva.