Vijesti

VELIKI DAN ZA BIJELJINSKU BOLNICU – UGRAĐEN PRVI PEJSMEJKER

Objavljeno 28.05.2021.
News cover image

U JZU Bolnica “Sveti Vračevi” danas je ugrađen prvi pejsmejker, uz podršku eminentnih stručnjaka prof. dr Lazara Angelkova iz Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i prim. dr Dragana Unčanina iz Univerzitetsko kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske. Direktor Bolnice prof. dr Zlatko Maksimović rekao je novinarima da je to veliki dan za bijeljinsku bolnicu i nastavak ulaganja u znanje s ciljem većeg stepena zadovoljstva korisnika usluga. “Kao što vidite naši kardiolozi, naši ljekari i svi zaposleni su jedinstveni da naša zdravstvena ustanova napreduje, a sve u cilju povećanja stepena zadovoljstva korisnika naših usluga. Moje je zadovoljstvo što sam dio tog tima, ” rekao je prof. dr Maksimović.  

On se zahvalio stručnjacima iz Beograda i Banjaluke, ističući da je njihova podrška veoma značajna za napredak  kardiologije u bijeljinskoj bolnici uz doprinos naših kardiologa, načelnika Odjeljenja za inernističke grane dr Aleksandra Janjičića, šefa angio sale prim. dr Mileta Trifkovića i šefa Odsjeka kardiologije prim. dr Milice Lovrić.  

Prvu ugradnju trajnog pejsmejekera u Bijeljini obavili su subspecijalista kardiologije prof. dr Lazar Angelkov, savjetnik direktora za elekrofiziologiju sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i prim. dr Dragan Unčanin, šef Odjeljenja za elektrofiziologiju srca i poremećaja srčanog ritma u UKC u Banjaluci, sa timom bijeljinskih kardiologa.

Profesor Angelkov je u obraćanju novinarima pohvalio želju za napredak i istrajnost rukovodstva i zaposlenih u bijeljinskoj bolnici, navodeći  da je otvorio pejsmejker centre u Podgorici, Ohridu, Sofiji i Subotici, ali da nigdje nije vidio bolju organizaciju,energiju i efektivnost nego u Bijeljini, gdje je od dogovora do njegovog otvaranja prošlo manje od mjesec dana.

“Rado smo ovdje srcem i dušom posvećeni da pomognemo prije svega našim bolesnicima, ali i da zajedno zlatnim slovima pišemo istoriju Bolnice”, rekao je Angelkov.Prema njegovim riječima, na Dedinju se godišnje ugradi 650 pejsmejkera, a pejsmejker centar u Srbiji ima tradiciju od 40 godina.

Prim. dr Dragan Unčanin, sa UKC iz Banjaluke , čestitao je rukovodstvu Bolnice i poželio dobrodošlicu među pejsmejeker centre, poželivši  dug i uspješan rad.  On je  rekao  novinarima da će iduće godine obilježiti 30 godina ugradnje pejsmejkera, navodeći da se godišnje uradi između 500 i 600 implantacija.“Impresivno je kojom brzinom se razvija bijeljinska bolnica”, ocijenio je Unčanin.

Današnjoj konferenciji za novinare prisutvovali su direktor JZU Bolnice Zvornik Ivan Popović i direktori domova zdravlja Bijeljina, Ugljevik i Lopare, kao i privatnih zdravstvenih ustanova ZU SC “Kuća zdravlja” i “S+ Medico” iz Bijeljine.