Vijesti

UVOĐENJE INTEGRISANOG ZDRAVSTVENOG INFORMACIONOG SISTEMA U BIJELJINSKU BOLNICU

Objavljeno 20.10.2020.
News cover image

U Bolnici “Sveti Vračevi” Bijeljina danas 20. oktobra zvanično je počela implementacija integrisanog zdravstvenog informacionog sistema/IZIS/ što znači da će ova zdravstvena ustanova biti prva u sjeveroistočnom dijelu Republike Srpske koja će početi sa primjenom e-uputnica, e-recepata, e-kartona i elektronskih kartica.

“Uprkos pogoršanju epidemiloške situacije u Bijeljini, razlog zbog kojeg nismo otkazali ranije dogovren sastanak sa predstavnicima konzorcijuma MMS kod iz Banjaluke, jeste potreba da se poboljša informacioni sistem u Bolnici. Kada sam stupio na dužnost direktora ove zdravstvene ustanove prije tri mjeseca zatekao sam jako loš  informacioni sistem sa zastarjelom opremom i veoma slabom internet mrežom.  Firma MMS cod nam je donirala do sada 30 radnih stanica za rad Kovid bolnice i poliklinike i mi smo im zahvalni na tome”, rekao je v. d. direktora Bolnice “Sveti Vračevi prof. dr Zlatko Maksimović.

Slavko Bojić, direktor firme MMSCODE  izjavio je na pres konferenciji da je prijatno iznenađen entuzijazmom i ažurnošću koji je  menadžment bijeljinske bolnice pokazao prema projektu IZIS.

“Mi smo danas donijeli još 25 radnih stanica (laptop) koje ćemo umrežiti i time omogućiti i rad na terenu, odnosno, kućne posjete  kako bismo izbjegli direktne kontakte ili veća okupljanja. Nadam se da ćemo u narednom kriznom periodu uspjeti da napravimo ozbiljan pomak u organizaciji i samom načinu pristupa pacijentu, tj. da će integrisani informacioni sistem poboljšati ne samo rad zdravstvenih radnika, nego omogućiti i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu građanima, naglasio je Bojić.