Vijesti

SVE VIŠE ŽIVOTNO UGROŽENIH

Objavljeno 12.11.2020.
News cover image

Na liječenju u Kovid bolnicama  je 119 bolesnika. Dvije trećine oboljelih je sa teškom kliničkom slikom, a više od tridesetoro je životno ugroženo, među kojima ima i mlađih osoba.  Na respiratoru je devetoro (9) oboljelih.  Većina bolesnika je na kiseoničkoj terapiji.

 „Sve je više bolesnika koji su životno ugroženi zbog komplikacija koje izaziva Covid 19. Sve više pacijenata nam dolazi na prijem sa teškom kliničkom slikom, među kojima je dosta mlađih osoba. Ovo stanje nas upozorava da moramo biti još spremniji za naredni period, rečeno je jutros na sastanku Kriznog štaba Bolnice.

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano 101 lice pozitivno na virus korona, tri osobe su preminule od posljedica kovid 19, a kao saznajemo od Instituta za javno zdravstvo RS, preminule su još dvije osobe iz Bijeljine koje su bile na liječenju u drugim zdravstvenim ustanovama.

Sa Kriznog štaba Bolnice upućen je apel svim institucijama i građanima da pokažu jedinstvo i odgovornost u ovim kriznim vremenima, te da se striktno pridržavaju propisanih  mjera zaštite – obavezno nošenje zaštitne maske, održavanje fizičke distance i redovna higijena ruku.