Vijesti

STANJE U KOVID BOLNICI NA DAN 30.10.2020.

Objavljeno 30.10.2020.
News cover image

Na dan 30.oktobar u Kovid bolnici je hospitalizovanо 47 bolesnikа, što predstavlja najveći broj ležećih bolesnika od početka pandemije. Sa teškom kliničkom slikom je 30 oboljelih, od kojih je petoro (5) životno ugroženo. Nažalost, u protekla 24 sata bilježimo još jedan smrtni slučaj, radi se o muškarcu, starije životne dobi, sa komorbiditetima.  „Povećava se broj bolesnika u Kovid bolnici, kao i broj oboljelih sa teškom kliničkom slikom, rečeno je jutros na sastanku Kriznog štaba Bolnice.  

U  Bijeljini je i danas visok procenat novozaraženih u odnosu na broj testiranih i iznosi oko 60 odsto. U protekla 24 sata novi koronavirus registrovan je kod 61 osobe iz Bijeljine.  Epidemiološka situacija je prijeteća i veoma neizvjesna, ali zahvaljujući na vrijeme preduzetim mjerama bijeljinska bolnica je dočekuje spremno, rečeno je na sastanku Kriznog štaba.  Bijeljinska bolnica je od početka  ove sedmice krenula sa realizacijom plana B, prema preporuci Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, što znači da je potpuno odvojen kovid od nekovid  bolnice, te da se svi ambulantni pregledi obavljaju u novoj poliklinici za konsultativno – specijalističku zaštitu /zgrada stare hirurgije/

Apelujemo na javnost da epidemiološku situaciju shvate krajnje ozbiljno i da se striktno pridržavaju propisanih i preporučenih mjera zaštite – nošenje zaštitnih maski, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru, poštovanje fizičke distance i redovna higijena ruku –  jer  je to i dalje jedini način da se zaštitimo od infekcije novim koronavirusom.