Vijesti

STANJE U KOVID BOLNICI NA DAN 29.10.2020.

Objavljeno 29.10.2020.
News cover image

Na dan 29.oktobar u Kovid bolnici je hospitalizovan 41 bolesnik. Većina oboljelih ima tešku kliničku sliku. Na kiseoničkoj terapiji je 27 bolesnika,od kojih su troje oboljelih na veoma visokim dozama kiseonika i njihova klinička slika je izrazito teška, saopšteno je jutros na sastanku Kriznog štaba Bolnice.

U protekla 24 sata u Bijeljini su registrovane 82 osobe kod kojih je potvrđen novi virus korona. Epidemiološka situacija je veoma ozbiljna, ali bijeljinska bolnica je dočekuje organizovano. U cilju adekvatnog postupanja u vrijeme pogoršane epidemiološke situacije,  od ponedjeljka 26. oktobra JZU Bolnica “Sveti Vračevi” krenula je u realizaciju plana B prema preporuci Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, što znači da je potpuno odvojen kovid dio od ostalog dijela bolnice, te da se svi ambulantni pregledi obavljaju u novoj poliklinici za konsultativno – specijalističku zaštitu /zgrada stare hirurgije/

Zbog izuzetno pogoršane epidemiološke situacije, Krizni štab Bolnice „Sveti Vračevi“ organizuje sutra , 30. oktobra, u svojim prostorijama,  sastanak sa direktorima svih zdravstvenih ustanova primarnog nivoa koje gravitiraju ka bijeljinskoj bolnici.

Apelujemo na javnost da shvate ozbiljnost situacije i da se striktno pridržavaju propisanih i preporučenih mjera zaštite, jer to je jedini način da zaustavimo dalju ekspanziju infekcije novim korona virusom.