Vijesti

STANJE U KOVID BOLNICAMA I DALJE OZBILJNO

Objavljeno 02.11.2021.
News cover image

Na liječenju u Kovid bolnicama je ukupno 75 bolesnika, od kojih je 13 na respiratornoj potpori. Više od polovine je sa teškom kliničkom slikom. U protekla 24 sata bilo je 12 prijema.

“Stanje u Kovid bolnicama je i dalje krajnje ozbiljno, međutim, mi iz Bolnice daćemo sve od sebe da u narednom periodu bude dovoljno mjesta za sve, a isto tako da naši pacijenti u Kovid bolnicama dobiju kvalitetno liječenje i kvalitetnu njegu”, rekao je danas novinarima direktor Bolnice “Sveti Vračevi prof. dr Zlatko Maksimović.

On je naveo da najmlađi pacijent ima 20 godina, a najstariji 93, te da je najveći broj srednje ili starije životne dobi, ali da brine što se povećava broj mlađih pacijenata. Prema njegovim riječima , dvadesetjednogodišnja pacijentkinja je već nekoliko dana na kiseoničkoj podršci.

“Više od 90 odsto pacijenata koji su na liječenju u Kovid bolnicama nije vakcinisano”, rekao je direktor Bolnice “Sveti Vračevi” dr Zlatko Maksimović i pozvao građane da se vakcinišu da bi sačuvali svoje zdravlje, ali i zdravlje svojih najbližih.

Krizni štab bolnice redovno održava jutarnje sastanke u cilju praćenja kvaliteta rada i dogovora o daljim aktivnostima.  

Dr Maksimović je naveo da su uvedeni i dodatni termini za informacije o pacijentima koji se liječe u Kovid bolnicama. Obavještenje je dostupno na sajtu bolnice, facebook stranici , kao i na svim ulaznim vratima, kako Kovid bolnice, tako i objekta nove bolnice.

U protekla 24 sata u Bijeljini su registrovane još 53 osobe pozitivne na virus korona.