Vijesti

STANJE U KOVID BOLNICAMA 23.03.2021.

Objavljeno 23.03.2021.
News cover image

Na liječenju u kovid bolnicama je 63 bolesnika, od kojih dvije trećine imaju tešku kliničku sliku. Na respiratoru je 13 oboljelih, a 37 je na kiseoničkoj terapiji. U toku jučerašnjeg dana bilo je pet (5) prijema. Na jutros održanom sastanku Kriznog štaba Bolnice rečeno je da je stanje u kovid bolnicama ozbiljno, ali još nije alarmantno.

 “Jedinica za intenzivno liječenje u kovid bolnici je na granici popunjenosti. Sve veći broj pacijenata zahtijeva neki vid kiseoničke podrške, a ono što nas zabrinjava jeste što se teške kliničke slike sve češće javljaju kod srednje i mlađe životne dobi, dakle, kod osoba koje su radno sposobne.”

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano 58 novih slučajeva pozitivnih na virus korona. Epidemiološka situacija se i dalje pogoršava. Jedini način da zaustavimo dalje širenje infekcije koronavirusom jeste da se striktno pridržavamo osnovnih mjera zaštite: nošenje maski, redovna higijena ruku, održavanje fizičke distance. Odgovrnim ponašanjem čuvamo svoje zdravlje, a time i zdravlje svih ljudi oko nas.