Vijesti

STANJE U KOVID BOLNICAMA 01.01.2021.

Objavljeno 01.01.2021.
News cover image

Na liječenju u Kovid bolnicama  je 57 bolesnika, od kojih je njih 44 sa teškom kliničkom slikom, a 18 oboljelih je sa izrazito teškom kliničkom slikom. Na respiratorima je 11 bolesnika.  U toku jučerašnjeg dana bila su četiri(4) prijema. U protekla 24 sata u Bijeljini je evidentirano 15 novih slučajeva pozitivnih na virus korona.

“Stanje u kovid bolnicama u Bijeljini je nepromijenjeno u odnosu na prethodne dane”, izjavio je medijima direktor Bolnice “Sveti Vračevi” prof. dr Zlatko Maksimović. On je dodao da je rad PCR laboratorije u dane praznika organizovan tako da pauza u radu neće biti duža od 24 sata. PCR laboratorija neće raditi prvog, sedmog i devetog januara, sve ostale dane će raditi, naglasio je Maksimović.

Profesor Maksimović je čestitao Novu godinu predstavnicima medija, zahvalivši im se što su se zajedno sa zdravstvenim radnicima borili protiv pandemije. On je izrazio uvjerenje da će ta saradnja biti dobra i u ovoj godini i da će situacija u vezi sa kovidom 19 biti prenošena javnosti pravovremeno i kvalitetno.