Vijesti

STANJE STABILNO, OPREZ SE SAVJETUJE ZA VRIJEME PRAZNIKA

Objavljeno 29.12.2021.
News cover image

Na liječenju u Kovid bolnici je ukupno 31 bolesnik, od kojih je petoro (5) na respiratoru, a 19 na kiseoničkoj terapiji. U protekla 24 sata bila su tri (3) prijema.

Na sastanku Kriznog štaba Bolnice ocijenjeno  je da se trend stabilizacije u Kovid bolnici nastavlja i u ovoj sedmici, ali da je epidemiološka situacija veoma nesigurna zbog nastupajućih praznika.

“Stanje u Kovid bolnici je i dalje zadovoljavajuće, ako poredimo sa prethodnim periodom. Broj prijema stagnira, a samim tim i broj bolesnika sa teškim kliničkim slikama. Nadamo se da će građani Semberije i Majevice pokazati odgovornost za vrijeme predstojećih praznika, a sve sa ciljem očuvanja sopstvenog zdravlja, kao i zdravlja svojih najbližih”, poručeno je sa sastanka Kriznog štaba Bolnice.

U svom redovnom izvještaju prof. dr Biljana Mijović, epidemiolog i saradnik bijeljinske bolnice podsjeća na značaj imunizacije, posebno za grupe građana koje su izložene povećanom riziku od zaraze virusom COVID-19. Ona je navela da praznična okupljanja mogu učiniti da se omikron vrlo brzo proširi tokom novogodišnjih praznika, te da se lako može očekivati da epidemijska kriva ne bude očekivano praćena zatišjem, kako smo imali poslije prethodnih talasa.

U Bijeljini je za protekla 24 sata registrovano 15 novih slučajeva pozitivnih na virus korona.