Vijesti

SASTANAK ZDRAVSTVENIH RADNIKA REGIJE: JEDINSTVENI U DALJEM DJELOVANJU PROTIV VIRUSA KORONA

Objavljeno 27.07.2020.
News cover image

Članovi Kriznog štaba JZU Bolnica „Sveti Vračevi“, održali su danas (27. jula),  sastanak sa predstavnicima zdravstvenih ustanova primarnog nivoa sa područja Bijeljine i opština regije, koja gravitira prema Bolnici (Ugljevik, Lopare, Pelagićevo i Donji Žabari). Cilj sastanka bio je dogovor o zajedničkom djelovanju u borbi protiv novog koronavirusa. Učesnici sastanka su se složili da je do pogoršanja epidemiološke situacije došlo zbog nedovoljnog  sprovođenja  epidemioloških  mjera, zbog čega su zauzeli jedinstven stav da se mora apelovati na Krizne štabove za vanredne situacije da se mjere striktno poštuju!

 -Danas smo bili jedinstveni u svemu. Direktori svih zdravstvenih ustanova  primarnog nivoa, odazvali su se našem pozivu i održali  smo zajednički Krizni štab ove regije. Zaključci sa sastanka su da se epidemiološke mjere ne poštuju ili ne poštuju u dovoljnoj mjeri. Zauzeli smo jedinstven stav, da ćemo nastupiti prema svojim gradskim i opštinskim kriznim štabovima, da se striktno poštuju sve epidemiološke mjere“, izjavio je v.d. direktora Bolnice prof. dr Zlatko Maksimović. On je naglasio da je situacija u Kovid bolnici veoma teška, te da je među teško oboljelim, sve više mlađih osoba.

-Da bi se spriječilo dalje širenje virusa, neophodno je svakodnevno sprovoditi sve propisane mjere, za koje su nadležni gradski i opštinski krzni štabovi!“, zaključio je dr  Maksimović. Direktor Doma zdravlja Lopare, dr Želimir Nešković izjavio je da je cilj da se zaštite građani.

-Pokrenućemo inicijativu da u našim domovima zdravlja počnemo da radimo brze testove i to će potpisati svi direktori zdravstvenih ustanova ove regije. Očekujemo da odgovor bude pozitivan i da nam Institut za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravlja odobre da to radimo,  kako bismo učinili trijažu što boljom i zaštitili naše građane“, istakao je dr Nešković. 

Inicijativu su potpisali predstavnici JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina, JZU Dom zdravlja Bijeljina, JZU Dom zdravlja Ugljevik, JZU Dom zdravlja Lopare, ZU Kuća zdravlja Bijeljina, ZU „S medico“ Bijeljina , ZU „dr Sneža“, Ugljevik.