Vijesti

SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA PRIMARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE – PRAVE ODLUKE U PRAVO VRIJEME

Objavljeno 18.12.2020.
News cover image

Članovi Kriznog štaba Bolnice “Sveti Vračevi” održali su danas sastanak sa predstavnicima zdravstvenih ustanova primarnog nivoa na kojem su usvojene smjernice za koordinisano djelovanje u borbi protiv pandemije korona virusom. Prema riječima direktora Bolnice prof. dr Zlatka Maksimovića sastanak je protekao u pozitivnoj atmosferi i ocijenjen je kao veoma konstruktivan.

“ Naši prethodni sastanci koje smo održavali proteklih mjeseci dali su rezultate i omogućili su  da donesemo prave odluke u pravo vrijeme zbog čega je naša regija korektno odgovorila zadatku kada je u pitanju borba protiv pandemije korona virusom, rekao je dr Maksimović

On se zahvalio svim zdravstvenim ustanovama primarnog nivoa, a posebno Domu zdravlja Bijeljina  na angažovanju radnika za rad u  Kovid 3 bolnici u Banji Dvorovi. Maksimović je najavio da će sličan sastanak biti održan pred Novu godinu, te da će se zajedno krenuti u veliki poduhvat koji bijeljinska bolnica planira, a to je da angio-sala radi 24 časa za hitne slučajeve.  

Direktor Doma zdravlja Bijeljina prim. dr Danijela Đukin je izjavila da je zdravstveni sistem još održiv i da radi u 100 procentnom kapacitetu. Ona je istakla da situacija i dalje nije laka, ali da je organizacija I saradnja među zdravstvenim ustanovama veoma dobra.

“Epidemiološka situacija nije nimalo laka, ali dobrom organizacijom i sinhronizovanim djelovanjem svih zdravstvenih ustanova sa regije uspjeli smo do sada da se izborimo, rekla je Đukinova I pozvala sve koji slave sv. Nikolu da slavu obilježe na najskromniji način sa članovima svojih porodica.