Vijesti

RUSKU VAKCINU “SPUTNJIK V” PRIMILO 40 RADNIKA BOLNICE

Objavljeno 14.02.2021.
News cover image

Ruskom vakcinom protiv virusa korona “Sputnjik V” danas je vakcinisano 40 zaposlenih u JZU Bolnici “Sveti Vračevi”, zdravstveni radnici i tehničko osoblje koje rade u kovid bolnicama u Bijeljini.

Prvu vakcinu je primila infektolog dr Aleksandra Radojčić koja je poručila da je dugo čekala ovaj trenutak i da vjeruje u vakcinaciju.”Vakcinacijom se sprečavaju teške, komplikovane i sa smrtnim ishodom kliničke slike. I do sada su nas vakcine spašavale od teških zaraznih bolesti”, izjavila je dr Radojčić. Direktor Bolnice prof. dr Zlatko Maksimović je rekao da je Radojčićeva heroj grada Bijeljina u dugotrajnoj borbi protiv virusa korona.

Prof. Maksimović je vakcinaciju nazvao velikim događajem i rekao da će se on vakcinisati kada u ovu ustanovu dođe veća količina vakcina.

“Bolnica u Bijeljini je prva zdravstvena ustanova koja nakon Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci nastavlja vakcinaciju zdravstvenih radnika u Republici Srpskoj ruskom vakcinom “sputnjik V” koja je obezbijeđena naporima Vlade i drugih institucija Republike Srpske , rekao jeMaksimović.  

Maksimović je rekao novinarima da je veliki interes zdravstvenih radnika i sugrađana u Bijeljini za vakcinaciju i dodao da se u Srpskoj očekuju nove količine vakcina.

Nakon Radojčićeve, među prvima vakcine u Bijeljini primili su  dr Željko Pejović, jedan od šefova kovid bolnice i odgovorna sestra Aida Petonjić, dobrovoljac u kovid bolnicama, a potom i ostali radnici prema ranije utvrđenom planu i rasporedu. Revakcinacija svih radnika koji su danas dobili prvu dozu vakcine, biće izvršena za 21 dan.