Vijesti

REVIZIONA PROTEZA KOLJENA OD SADA I U BOLNICI BIJELJINA

Objavljeno 22.06.2021.
News cover image

U JZU Bolnica “Sveti Vračevi” uvedena je nova operativna procedura u ortopediji  – reviziona proteza koljena.

Šef tima ljekara bijeljinske bolnice koji je uradio prvu operaciju revizione proteze koljena dr Dragan Đorđić rekao je novinarima da je epidemija virusa korona odgodila uvođenje ove operativne procedure, a da je za njeno razvijanje bilo potrebno šest godina obuka ljekara i osoblja u velikim medicinskim centrima. Zahvaljujući angažovanju menadžmenta Bolnice, na čelu sa prof. dr Zlatkom Maksimovićem, ortopedima bijeljinske bolnice omogućeno je izvođenje ove složene ortopedske procedure u matičnoj zdravstvenoj ustanovi, a pacijentima sa naše regije, olakšano liječenje.

“Nova procedura svrstaće nas među velike centre koji rade ovaj zahvat revizione hirurgije koljena I kuka”, istakao je dr Đorđić. Prema njegovim riječima, pacijentkinja koja je operisana je dobro, hoda, i za nekoliko dana će biti otpuštena kući, a dr Đorđić navodi da je za prve rezultate revizione hirurgije potrebno da prođe najmanje tri mjeseca.

Šef odsjeka ortopedije dr Igor Popović rekao je novinarima da su revizione proteze kuka u bijeljinskoj bolnici radili I ranije, prošle godine urađene su četiri ovakve operacije, koliko i u toku ove godine.Prema njegovim riječima, u toku epidemije virusa prošle godine urađeno je 450 operacija, među kojima 40 operacija implementacije proteze kuka, 12 operacija implantacije proteze koljena, a zbrinuto je preko 250 preloma.Za pet mjeseci ove godine urađeno je 35 proteza kukova, 20 proteza koljena i zbrinuto 120 preloma.