Vijesti

PRVA POSJETA DIREKTORA FONDA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA RS – BOLNICA “SVETI VRAČEVI” POUZDANA ZDRAVSTVENA USTANOVA

Objavljeno 30.09.2020.
News cover image

Bijeljinsku bolnicu “Sveti Vračevi” posjetio je danas, 30.septembra, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS Dejan Kusturić gdje se sastao sa vršiocem dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove prof. dr Zlatkom Maksimovićem i njegovim najbližim saradnicima.  Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS pohvalio je rukovodstvo, na čelu sa prof. Maksimovićem i izjavio da je Bolnica “Sveti vračevi” u Bijeljini pouzdana zdravstvena ustanova za osiguranike u regiji zahvaljujući njenoj opremljenosti i kadru. “Fond zdravstvenog osiguranja je ove godine povećao  ugovore sa bijeljinskom bolnicom za 7,5, miliona maraka, tj. sa 10, 5 na 18, 5 miliona konvertibilnih maraka i očekivali smo da će taj dio biti dovoljan za finansijsku stabilnost Bolnice. Međutim, desila nam se pandemija koronavirusom ,a  bijeljinska Bolnica je  pokazala je da se dobro bori sa tim izazovom. Pozivam osiguranike da koriste usluge bolnice “Sveti Vračevi”  i da nema potrebe da medicinske usluge  trađe u drugim zdravstvenim ustanovama”, rekao je Kusturić. On je dodao da će narednu godinu svi u zdravstvu sigurno dočekati spremniji, kako bi i bolnica osjetila dobar finansijski efekat. Odgovarajući na pitanje novinara, Kusturić je najavio nabavku većeg broja vakcina protiv sezonskog gripa, što će sufinansirati Vlada Republike Srpske. U okviru svoje prve posjete Bolnici “Sveti Vračevi”, direktor FZO RS Dejan Kusturić obišao je sa svojim domaćinima radove na adaptaciji nove kovid bolnice i poliklinike, čiji se završetak očekuje uskoro.

Izrazivši zadovoljstvo posjetom prvog čovjeka Fonda zdravstvenog osiguranja RS, vršilac dužnosti direktora Bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini Zlatko Maksimović rekao je novinarima da je direktoru Fonda iznio presjek stanja u ovoj zdravstvenoj ustanovi i planove za naredni period, od kojih su najvažniji priprema ljudi, prostora i opreme kako bi spremno dočekali očekivano pogoršanje epidemiološke situacije u narednih mjesec dana. “Zadovoljni smo što smo dobili podršku direktora Fonda zdravstvenog osiguranja za sve aktivnosti koje planiramo da radimo u narednom periodu, pored redovnih aktivnosti bijeljinske bolnice, a to su planovi da naša angio sala uskoro počne da radi svakodnevno, veliki napredak u oftalmologiji, u vaskularnoj hirurgiji, ortopediji i drugim granama medicine”, naveo je Maksimović. 

Novinarima se na današnjoj pres konferenciji obratila i Joka Arsenović, koja je govorila o svom iskustvu pacijenta u kovid bolnici i pohvalila angažovanje medicinskih radnika. “Kao jedna od onih koji su preživjeli virus korona pozivam građane da slušaju stručnjake kako bi se zaštitili od bolesti, ali i da ne izbjegavaju odlazak u kovid ambulantu i kovid bolnicu ako je to potrebno”, rekla je Arsenovićeva.