Vijesti

PRIMJER DALEKOSEŽNOG PLANIRANJA

Objavljeno 14.05.2021.
News cover image

Ekspertski tim iz beogradske konsultantske kuće “Alages” /Allages/održao je dvodnevni seminar u Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini na temu “Izrada strategije rada u kriznim situacijama”. Seminar je održan u okviru planiranja kontinuiteta poslovanja Bolnice kako bi se spremno odgovorilo na vanredne događaje koji mogu da utiču na rad naše zdarvstvene ustanove.

Projekat je veoma značajan jer je namjenjen da poveća sposobnost Bolnice da reaguje u slučaju vanrednih događaja koji mogu da poremete njen rad, Prvog dana analizirani su svi mogući scenariji / pandemija, poplave, požari i sl. / i njihov uticaj na rad ustanove, prije svega u procesima koji ne bi smjeli da se zaustave kao što je reanimacija, snabdijevanje kiseonikom ili neophodnim lijekovima, a drugog dana analizirano je šta bi trebalo da bude odgovor Bolnice na poremećaj rada u određenim kriznim situacijama.

“Mislim da je vrlo važno da svaka bolnica ima spreman i razrađen plan djelovanja u vanrednim situacijama, a Bolnica “Sveti Vračevi” je pravi primjer da njen menadžment razmišlja dalekosežno”, rekao je Radomir Bošković , predavač i vođa Projekta. On je naveo da bi bijeljinska bolnica do kraja 2021. godine trebalo da ima gotove planove za najkritičnije situacije.

“Mi više ne razmišljamo koliko će ova pandemijska kriza da potraje, mi radimo i pravimo planove da funkcionišemo najbolje i u kriznim vremenima”, rekao je prof. dr Zlatko Makismović, direktor Bolnice “Sveti Vračevi”

Predavnju su prisutvoval načelnici odjeljenja i šefovi službi naše zdravstvene ustanove.