Vijesti

PRIM. DR SLAVICA BOBAR ISPRAĆENA U PENZIJU

Objavljeno 13.10.2020.
News cover image

Danas, 13. oktobra, je u svečanoj sali bijeljinske bolnice organizovana prikladna svečanost povodom odlaska u penziju prim. dr Slavice Bobar,  dugogodišnje načelnice Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo Bolnice “Sveti Vračevi”. U svom obraćanju, vršilac dužnosti direktora Bolnice prof. dr Zlatko Maksimović je izrazio zahvalnost doktorki Bobar što je svojim zalaganjem  dala veliki doprinos da Odjeljenje ginekologije i akušerstva, bude prepoznatljivo i poštovano.

„Posebno želim da naglasim da Vaš odlazak u penziju ne znači i kraj saradnje sa Bolnicom “Sveti Vračevi” , jer ste u ovoj ustanovi, koja će uvijek biti i Vaša kuća,  uvijek dobrodošli, a biće nam veoma značajno Vaše iskustvo“ dodao je prof. dr Zlatko Maksimović. Od prim. dr Bobar su se danas oprostile i njene kolege izrazivši samo riječi hvale za izuzetnu profesionalnost, ažurnost i posvećenost  koju je iskazala tokom svog rada.

Zahvalivši se na lijepim riječima i poklonima koji su joj uručeni prim.  dr Bobar je  izjavila da je kao načelnica tražila disciplinu i rad, ali i da je  imala razumijevanje i strpljenje za svoje kolege i medicinsko osoblje. “Uspomene koje nosim iz bolnice rašće iz dana u dan, kao što rastu i djeca rođena u ovoj ustanovi koju sam doživljavala kao svoju kuću”, izjavila je Bobar.  

Prim. dr Slavica Bobar, rođena 13.10.1955. godine u Bijeljini. Gimnaziju je završila 1974. godine, a Medicinski fakultet u Beogradu završila je 1980. godine. Zasnovala je radni odnos u RO Medicinski centar “Nikola Spasojević”Bijeljina 27.10.1980. godine. Specijalistički ispit iz Ginekologije i akušerstva položila 1990. godine i stekla naziv specijalista ginekologije i akušerstva. Po položenom specijalističkom ispitu raspoređena na radno mjesto specijalista ginekologije i akušerstva na Ginekološko – akušerskom odjeljenju. Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Banjaluka 2000. godine imenovanoj dodjeljuje naziv PRIMARIJUS.  Učestvovala u edukaciji ljekara pri obavljanju specijalističkog staža iz ginekologije i akušerstva, bila aktivna na stručnim i naučnim skupovima i sekcijama, pohađala školu ultra zvuka u Kragujevcu. Aktivno učestvovala i angažovala se za uvođenje “Baby friendly”” programa na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo. Od 1998. godine imenovana za načelnika Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo na kom rukovodnom radnom mjestu se nalazi do prestanka radnog odnosa tj. do 13.10.2020., kada joj prestaje radni odnos u JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina, zbog navršenja 65 godina života.

Prim dr Slavica Bobar je imala dobru i korektnu saradnju sa kolegama u i drugim zaposlenim u ovoj ustanovi.