Vijesti

PREDSJEDNICA RS ŽELJKA CVIJANOVIĆ U POSJETI BOLNICI U BIJELJINI

Objavljeno 04.11.2020.
News cover image

Predsjednica RS Željka Cvijanović posjetila je danas Bolnicu “Sveti Vračevi” u Bijeljini gdje se sastala sa  rukovodstvom Kriznog štaba Bolnice i upoznala sa dosadašnjim aktivnostima i planovima ove zdravstvene ustanove  u daljoj borbi protiv epidemije koronavirusom. Cvijanovićeva je ukazala veliko poštovanje svim zdravstvenim radnicima koji podnose najveći teret  pandemije i pohvalila rukovodstvo Bolnice na čelu sa prof. dr Zlatkom Maksimovićem, na izuzetnoj organizovanosti i spremnosti, te visokom moralu zaposlenih .

“Činjenica da je posljednjih dana povećan broj zaraženih u Bijeljini predstavlja poseban  izazov za rukovodstvo bijeljinske bolnice i sve zaposlene u ovoj ustanovi. Zdravstveni sektor će i u buduće imati podršku republičkih i lokalnih institucija, jer oni nose najveći teret krize pandemije koronavirusom, izjavila je Cvijanovićeva. Ona je apelovala na  građane  da poštuju propisane mjere i olakšaju zdravstvenim radnicima inače težak posao. Cvijanovićeva je naglasila da se pokazalo kao odlično to što se prije nekoliko godina predano radilo na tome da se grade nove bolnice, rekonstruišu one gdje je to bilo moguće.“Isplatilo se to što smo stvarali nove kapacitete, nabavljali novu opremu i ulagali u edukaciju naših kadrova, a ono što sam čula danas ovdje jeste da se u tom pravcu ide i u budućnosti. Moramo edukovati ljude, slati ih na usavršavanja, moramo pozivati stručnjake da dolaze ovdje i podržavam što takva praksa postoji u okviru rada bolnice u Bijeljini”, istakla je Cvijanovićeva.

Vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice “Sveti vračevi” Zlatko Maksimović rekao je da zaposlenima u ovoj zdravstvenoj ustanovi današnja posjeta predsjednika Srpske mnogo znači.On je rekao da situacija jeste teška, ali da u Bolnici postoji odličan moral i riješenost zdravstvenih radnika da uspiju u ovom zadatku.“Izvijestili smo predsjednicu o stanju tri kovid bolnice. Dvije su ovdje, a jedna u Dvorovima, stanje je teško, svi zajedno smo izrazili spremnost da ćemo učiniti sve da stanovnici koji gravitiraju prema bijeljinskoj bolnici prođu što bezbolnije”, rekao je Maksimović.On je napomenuo da je i te kako potrebna pomoć medija i apelovao da građani poštuju epidemiološke mjere.“Danas imamo 78 novozaraženih, procenat je 57 odsto u odnosu na broj testiranih. U kovid bolnici imamo trenutno 78 pacijenata, ali imamo dovoljno kapaciteta i spremno dočekujemo naredne dane”, naglasio je Maksimović.