Vijesti

PRAVOVREMENO JAVLJANJE LJEKARU SPAŠAVA ŽIVOTE

Objavljeno 06.11.2020.
News cover image

U Kovid bolnici je na liječenju 91 bolesnik. Dvije trećine bolesnika ima tešku kliničku sliku. Osmoro je na respiratoru, od kojih je dvoje intubirano i oni su životno ugroženi.  Na kiseoničkoj terapiji je 46 oboljelih. Svakodnevno se  povećava broj prijema sa zapuštenom kliničkom slikom, zbog čega prognoza bolesti postaje neizvjesna i loša, a samim tim i krajnji ishod.  U situaciji kada se epidemiološka situacija pogoršava, pozivamo građane da se na vrijeme javljaju ljekaru i da ne odlažu bolničko liječenje, jer pravovremeno uključivanje terapije spašava život.

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano 145  osoba pozitivnih na virus korona. Epidemiloška situacija  postaje prijeteća i zato apelujemo, tražimo i molimo da svi djelujemo preventivno i spriječimo dalje širenje virusa tako što ćemo se dosijedno pridržavati propisanih mjera zaštite/ nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičke distance, održavanje higijene ruku/.

Lijepa vijest je da je rođena zdrava beba u operacionoj sali Kovid bolnice. Majka, koja je na prijemu bila pozitivna na korona virus, zahvaljujući stručnom ginekološko –akušerskom timu bijeljinske bolnice donijela je na svijet zdravu bebu.  Majka i beba su nakon kraćeg boravka u bolnici puštene kući.

Uprkos  vanrednim uslovima u kojima  rade već osam mjeseci, neizvjesnosti  epidemiološke situacije i rizika kojim su svakodnevno izloženi u toku svog rada, moral zdravstvenih radnika i dalje je na zavidnom nivou. Naš je moto – Budimo jedinstveni u borbi protiv pandemije koronavirusom!