Vijesti

POVEĆAVA SE PRIJEM PACIJENATA SA TEŠKIM KLINIČKIM SLIKAMA

Objavljeno 24.03.2021.
News cover image

Na liječenju u kovid bolnicama je 63 bolesnika, od kojih dvije trećine imaju tešku kliničku sliku.Na respiratoru je 14 oboljelih, a 40 je na kiseoničkoj terapiji. U toku jučerašnjeg dana bilo je devet (9) prijema. “Stanje u kovid bolnicama se pogoršava. Povećava se broj prijema pacijenata sa teškim kliničkim slikama, a među njima ima i mlađih osoba. Trenutno, najmlađa osoba ima 27 godina,” rečeno je jutros na sastanku kriznog štaba Bolnice.

Danas je održan i vanredni sastanak Kriznog štaba Bolnice na kojem su obavljene konsulatacije sa  profesorkom Biljanom Mijović, epidemiologom. Ocijenjeno je da je stanje u bijeljinskoj bolnici po pitanju intrahospitalnih infekcija veoma dobro, te da bi se trebale preduzeti dodatne mjere da ne bi došlo do pogoršanja u narednom periodu. “Svi moramo da se ponašamo maksimalno oprezno, bez obzira da li smo vakcinisani ili smo prethodno preležali kovid 19”, naglasila je profesorka Mijović. Ona je navela da rezultati mjera koje je uveo Republički štab za vanredne situacije mogu dati prve rezultate tek 20 dana nakon uvođenja.

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano  56 novih slučajeva pozitivnih na virus korona. Epidemiološka situacija se konstantno pogoršava. Jedini način da zaustavimo dalje širenje infekcije koronavirusom jeste da se striktno pridržavamo osnovnih mjera zaštite: nošenje maski, redovna higijena ruku, održavanje fizičke distance. Samo odgovornim ponašanjem čuvamo svoje zdravlje, a time i zdravlje svih ljudi oko nas.