Vijesti

Potrebno proširenje Kovid bolnice

Objavljeno 20.07.2020.
News cover image

Kako je saopšteno na Kriznom štabu Bolnice, održanom jutros (20. jula), trenutna popunjenost  Kovid bolnice je 70%, sa trendom rasta upućenih pacijenata. Utvrđeno je da je potrebno  prostorno, tehničko i kadrovsko proširenje Kovid bolnice, čija  realizacija počinje. Podsjećamo, prošle sedmice, v.d. direktor Zlatko Maksimović sa saradnicima, obišao je prostorije Kovid bolnice kako bi se upoznao sa raspoloživim prostorom i tehničkim mogućnostima, za eventualni priliv većeg broja pacijenata. Stavljena je u funkciju trijažna ambulanta, kao i kovid ambulanta.

Stanje u  Kovid bolnici lošije je u odnosu na dan ranije (19. jul), gdje se trenutno nalazi 27 pacijenata,   jedan pacijent srednje životne dobi, preminuo je 19. jula. Riječ je o osobi srednje životne dobi koja je imala više komorbiditeta. U Kovid bolnici imamo 23 pacijenta sa pneumonijom, jedan pacijent je na respiratoru, dva na neinvazivnoj mehaničkoj potpori, a 17 pacijenata je na standardnoj kiseoničkoj potpori.   

Apelujemo na maksimalan oprez, jer je od izuzetne važnosti za zdravlje stanovništva, korišćenje maski, pojačana lična higijenu, fizička distanca, te dezinfekcija ruku i površina. Svako okupljanje sa većim brojem ljudi, sve nas vodi u veliki rizik.