Vijesti

POSTIGNUT VISOK STEPEN SAGLASNOSTI

Objavljeno 18.03.2021.
News cover image

Direktor JZU Bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini prof. dr Zlatko Maksimović učestvovao je na sastanku koji je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković održao u Banjaluci sa gradonačelnicima i predstavnicima ministarstava i javnih ustanova. Maksimović je rekao da su učesnici današnjeg sastanka povodom pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Srpskoj konstatovali da je epidemiološka situacija nepovoljna, sa tendencijom pogoršanja.

“Mi iz zdravstvenog sektora smo imali identičan stav da treba poštovati propisane epidemiološke mjere, a da lokalni štabovi, ukoliko je potrebno, donesu odluke o rigoroznijim mjerama”, rekao je Maksimović.

Nakon sastanka, profesor Maksimović je rekao novinarima da je sastanak održan u korektnoj atmosferi i da je postignut visok stepen saglasnosti. “To je dobro i daje nadu i vjeru da svi zajedno možemo pobijediti ovu opaku bolest. Zdravstveni radnici to ne mogu bez velike podrške svih ostalih. Danas smo dobili uvjeravanja da će u narednom periodu tako i biti”, rekao je Maksimović.

“Mi u bijeljinskoj bolnici smo odlučni da uspijemo. Za sada imamo dovoljan broj mjesta i daćemo sve da tako i ostane. U Bijeljini se nikada nije tražio krevet više i trudićemo se da tako i ostane. Odlučni smo da prođemo sa što manjim gubicima, a vjerujem da je tako i u drugim zdravstvenim ustanovama”, zaključio je Maksimović.Na sastanku je zaključeno da u narednim danima treba pojačati kontrole provođenja epidemioloških mjera, ali da je jedinstven stav da ne treba zatvarati ugostiteljske objekte, te da će gradski, opštinski i republički štab zasjedati svakodnevno.