Vijesti

PORUKA ZDRAVSTVENIH RADNIKA – NIŠTA NIJE VAŽNIJE OD ŽIVOTA

Objavljeno 22.03.2021.
News cover image

Medicinski radnici Bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini poručili su danas na pres konferenciji da ništa nije važnije od ljudskih života i pozvali sugrađane na jedinstvo I odgovornost u zajedničkoj borbi protiv virusa korona I upozorili da bez poštovanja epidemioloških mjera I vakcinacije struka neće moći sama da se izbori za očuvanje života .

“Mi smo se za ovaj scenario spremali i trenutno imamo dovoljan broj kreveta, ali obzirom da se bolnički kapaciteti pune brzo i da se radi o osobama mlađe životne dobi sa težim kliničkim slikama, koji zahtijevaju dužu hospitalizaciju, da ne bi došli u situaciju da se traži “krevet više”, moramo poštovati epidemiološke mjere, istakla je glavna sestra Bolnice Milica Dikić. Ona je rekla da je ponosna na požrtvovanost zdravstvenih radnika koji više od godinu dana rade u veoma teškim uslovima i naglasila da ovo nije borba samo zdravstenih radnika, nego cijele društvene zajednice.

Medicinska sestra, dobrovoljac u kovidu Gordana Đurić nazvala je borbu protiv virusa korona za život i zdravlje. ”Ovo je borba svih nas da broj oduzetih života bude što manji tako što ćemo nositi masku, održavati distance I smanjiti okupljanja, dok ne pobijedimo virus korona. Nadamo se da ćemo u drugoj polovini godine moći da zagrlimo svoje najmilije bez ograničenja”, istakla je Đurićeva.

“Ljudi u kovid bolnicama bore se da udahnu i da prežive, a mi možemo da im u tome pomognemo ako poštujemo epidemiološke mjere I sačekamo da se zajedno provodimo kada savladamo smrtonosni virus”, poručio je medicinski tehničar iz kovid bolnice Milisav Bojić.

“Duže od godinu dana pomažemo oboljelima od virusa korona, nije lako ni samo gledati tu borbu za udah, za život, nije lako gledati smrt”, rekao je Milisav.

Doktor Slobodan Marković je nakon iskustva dužeg od godinu dana kao dobrovoljac u kovid bolnicama pozvao građane da poštovanjem epidemioloških mjera I vakcinacijom doprinesu da se konačno okonča borba porotiv virusa korona.  Svjedočeći svakodnevnu potresnu I tešku borbu pacijenata za život, medicinska sestra Dara Živanić je apelovala na sugrađane da im u tome zajedniči pomognu odgovornim ponašanjem I strpljenjem u poštovanju epidemioloških mjera.

U obraćanju novinarima ispred Bolnice, zrarvstveni radnici iz tri kovid bolnice poručili su građanima da borba za ljudske živote mora biti zajednička i iznad svega, pa i posla i privrede.