Vijesti

OZBILJNO ZDRAVSTVENO STANJE BOLESNIKA NA INTENZIVNOJ NJEZI

Objavljeno 05.08.2020.
News cover image

Na dan 05.08.2020.  u Kovid bolnici, hospitalizovan je 31 bolesnik. Pet (5) bolesnika je na respiratorima, od kojih su dva (2) bolesnika, starije životne dobi,  intubirana, a troje je na neinvazivnoj mehaničkoj potpori.  Većina hospitalizovanih  se nalazi na stalnoj kiseoničkoj terapiji, a jedan bolesnik  je na visokom protoku  kiseonika .

–   Stanje hospitalizovanih na intenzivnoj njezi u Kovid bolnici je veoma teško i složeno. Dva (2) bolesnika su životno ugrožena. Oni su na respiratoru, intubirani. Radi se o osobama starije  životne dobi, sa komorbiditetima, saopšteno je jutros na sastanku Kriznog štaba Bolnice.

Prema informaciji Instituta za javno zdravstvo RS u Bijeljini je za protekla 24 sata registrovano pet (5) novozaraženih virusom korona. Negativan je PCR test za porodilju i novorođenče  koji su boravili u izolaciji, te su nakon obavljenih kontrolnih pregleda pušteni kući. Podsjećamo,  u subotu (01.08) zbog sumnje na COVID 19 primljena je u izolaciju trudnica čiji je porođaj uspješno obavljen u karantinskoj operacionoj sali. Majka i beba su dobrog opšteg stanja.  

Epidemiološka situacija je i dalje nepovoljna, zato apelujemo na cijelu zajednicu da se uključi u poštovanje i sprovođenje epidemioloških mjera, jer to je jedini način da se odbranimo od ove pošasti sa kojom se bori cijeli svijet. Pokažimo da imamo dovoljno samodiscipline   da se odupremo izazovima koji su pred nama. Izbjegavajmo okupljanja jer nas vode direktno u rizik i koristimo sve mjere zaštite (maska,  fizička distanca, dezinfekcija ruku)