Vijesti

ODRŽAN HITAN SASTANAK STRUČNOG KOLEGIJUMA I KRIZNOG ŠTABA BOLNICE

Objavljeno 10.03.2021.
News cover image

Na liječenju u kovid bolnicama je 54 bolesnika, od kojih je više od polovine sa teškom kliničkom slikom. Trinaest bolesnika je na respiratorima, a 28 na kiseoničkoj terapiji. Za samo  5 dana u kovid bolnice primljena su 32 bolesnika. U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano 30 novih slučajeva pozitivnih na virus korona. Procenat pozitivnih u odnosu na ukupan broj testiranih, a  koji su  upućeni iz HES-a Doma zdravlja Bijeljina,  proteklih dana  je visok i iznosi preko 60 odsto.

       Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Bijeljine, jutros je u JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ održan hitan sastanak stručnog kolegijuma i članova Kriznog štaba na kojem je  usvojeno  sljedeće:

    Apelujemo na sve da pokažu maksimalnu odgovornost, jer samo odgovornim ponašanjem svakog pojedinca možemo spriječiti dalje pogoršanje epidemiološke situacije.

      Ovim putem informišemo javnost da se proces vakcinacije radnika Bolnice odvija bez problema. Svim radnicima Bolnice omogućeno je da se vakcinišu, a do sada je oko 70 odsto zdravstvenih radnika  primilo prvu dozu vakcine, a najveći broj je i revakcinisan.