Vijesti

NAČELNIK ODJELJENJA ZA ORL ISPRAĆEN NA VJEČNI POČINAK

Objavljeno 13.12.2021.
News cover image

Primarijus dr Zoran Trifković, koji je u 54. godini života preminuo u nedjelju, 12. decembra nakon duge i teške bolesti,  sahranjen je danas na bijeljinskom groblju u Pučilama.

Posljednjem ispraćaju, koji je organizovan  ispred pogrebnog preduzeća “Božur” u bolničkom krugu,  prisustvovao je veliki broj rodbine, prijatelja, kolega i radnika bijeljinske bolnice.

Prethodno je u Bolnici, u užem krugu, održana komemoracija dr Zoranu gdje je u emotivnim govorima iskazano koliko je njegova smrt gubitak ne samo za porodicu, nego i za zdravstvo i grad Bijeljinu.

” Doktor Zoran će ostati upamćen kao ljekar koji je svojim marljivim zalaganjem i velikom stručnošću podigao Odjeljenje za ORL na nivo izuzetne prepoznatljivosti, izjavila je tom prilikom dr Nada Savić, v.d. načelnika Odjeljenja za ORL u bijeljinskoj bolnici.

Direktor Bolnice prof. dr Zlatko Maksimović rekao je da je odlazak dr Zorana Trifkovića veliki gubitak za Bolnicu, ali najveći gubitak za porodicu.

“Porodici izražavamo naiskrenije saučešće i obećavamo da ćemo mi, u bijeljinskoj bolnici, kao jedna velika porodica, biti tu za sve što bude potrebno Zoranovoj porodici”, rekao je Maksimović.  

Telegrame saučešća povodom smrti prim. dr Zorana Trifkovića, dugogodišnjeg načelnika Odjeljenja za ORL u Bolnici “Sveti Vračevi”, člana Predsjedništva doktora medicine Republike Srpske i nekadašnjeg predsjednika Udruženja otorinolaringologa RS, uputili su, između ostalih, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, kolege iz Službe za ORL Bolnice “Srbija” iz Istočnog Sarajeva i brojni drugi.