Vijesti

MANJI BROJ PRIJEMA, ALI SA TEŠKIM KLINIČKIM SLIKAMA

Objavljeno 09.06.2021.
News cover image

 U Kovid bolnici u Bijeljini na liječenju je ukupno 12 bolesnika, od kojih je 6 (šest) na respiratorima, a četiri (4) je na kiseoničnoj terapiji. U protekla 24 sata bila su dva (2) prijema.

“Za posljednjih mjesec dana značajno je samnjen broj prijema, odnosno, broj upućenih pacijenata pozitivnih na virus korona u trijažnu ambulantu Kovid bolnice, izjavila je novinarima dr Aleksandra Radojčić, infektolog. Ona je naglasila da, iako sporadično, i dalje se javljaju pacijenti sa izrazito teškim kliničkim slikama. “Pacijenti nam dolaze sa već uznapredovalom kliničkom slikom, tako da već na samom  prijemu imaju potrebe za visokim dozama kiseonika”, rekla je dr Radojčić.

Ona je navela da je zahvaljujući procesu imunizacije epidemiološka situacija u Republici Srpskoj sada mnogo bolja, ali je istakla da je  i dalje je neophodno poštovanje svih propisanih mjera zaštite. Dr Radojčić je navela da se proces imunizacije radnika Bolnice i njihovih porodica odvija neometano, te da vakcina pruža zaštitu od težih oblika bolesti.

U posljenja 24 sata u Bijeljini nije bilo registrovanih pozitivnih slučajeva na virus korona, dok je juče u Semberiji prijavljeno pet (5) osoba kod kojih je potvrđeno prisutvo kornavirusa.