Vijesti

Maksimović: PONOSAN SAM NA MORAL ZDRAVSTVENIH RADNIKA

Objavljeno 23.12.2020.
News cover image

Na liječenju u Kovid bolnicama je 70 bolesnika.  Više od polovine hospitalizovanih je sa teškom kliničkom slikom, od čega je njih  30 životno ugroženo. Na respiratoru je 13 oboljelih.  Veliki broj hospitalizovanih zahtijeva kiseoničku terapiju. Na sastanku Kriznog štaba Bolnice jutros je dogovoreno da se u narednim danima obavi dezinfekcija prostorija kovid 1 bolnice koja je smještena u zgradi starog grudnog odjeljenja . “Pokušaćemo da regulišemo smještajne kapacitete da bi nesmetano mogli obaviti dezinfekciju bolesničkih soba i ostalih prostorija u našoj prvoj kovid bolnici, koja je počela sa radom u martu mjesecu”, rečeno je na sastanku.

Direktor Bolnice “Sveti Vračevi” prof. dr Zlatko Maksimović, sa najbližim saradnicima, ponovo je danas obišao obje kovid bolnice u bolničkom krugu gdje se uvjerio da je moral zaposlenih na visokom nivou, kao i stepen zadovoljstva bolesnika uslugama u kovid bolnicama. “Zadovoljstvo je kada i poslije mjesece dana provedenih u bolesničkom krevetu vidite osmijeh na licu izliječenih pacijenata. Ponosan sam na zdravstvene radnike čiji je moral i dalje na visokom nivou i koji pokazuju riješenost da u ovoj borbi protiv pandemije svi zajedno izađemo kao pobjednici, izjavio je Maksimović.

U Bijeljini je za protekla 24 sata evidentiran 21 pozitivan slučaj na virus korona. Epidemiološka situacija je i dalje nepovoljna, s toga apelujemo da se svi građani pridržavaju propisanih mjera zaštite I da predstojeće praznike provedu u krugu porodice. Ostanimo odgovorni!