Vijesti

MAKSIMOVIĆ: DAĆEMO SVE OD SEBE DA SITUACIJU DRŽIMO POD KONTROLOM

Objavljeno 24.11.2020.
News cover image

Na liječenju u Kovid bolnicama je ukupno 110 bolesnika. I dalje je dvije trećine oboljelih sa teškom kliničkom slikom , a više od 30 bolesnika je životno ugroženo. Na respiratoru je 22 oboljelih, a kiseoničku terapiju zahtijeva veliki broj hospitalizovanih. U toku jučerašneg dana evidentirano je 20 prijema, a među njima je sve  veći broj oboljelih srednje  životne dobi. Nažalost, bilježimo i dva smrtna slučaja i Bijeljine, radi se o osobama starije životne dobi sa komorbiditetima. “Stanje u Kovid bolnicama jeste teško, ali mi u bijeljinskoj bolnici situaciju držimo pod kontrolom i daćemo sve od sebe da tako ostane i u narednom periodu, izjavio je vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice prof. dr Zlatko Maksimović. On je rekao da se u Kovid bolnicama liječe pacijenti sa 11 opština, a osim Bijeljine to su opštine Ugljevik, Lopare, Pelagićevo, D. Žabari, Zvornik, Milići, Šekovići, Vlasenica, Srebrenica, i Han Pijesak. Maksimović je naveo da je moral zdravstvenih radnika na visokom nivou i da je kadar pojačan i sa prof. dr Sinišom Ristićem, vrsnim radiologom, nekadašnjim prodekanom Medicinskog fakulteta u Foči, koji će 15 dana u mjesecu boraviti u Bolnici. Bijeljinska bolnica je osigurala 350 radnika, koji rade sa kovid pacijentima, osiguranjem od posljedica oboljenja kovida 19, naveo je vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice na današnjoj pres konferenciji održanoj ispred zgrade bolnice.

Epidemiološka situacija u Bijeljini je I dalje veoma ozbiljna s obzirom na procenat novozaraženih koji je I danas visok u odnosu na broj testiranih. U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano 72 novozaraženi virusom korona.

O doprinosu zdravstvenih radnika bijeljinske bolnice u borbi protiv kovida 19 posvjedočio je danas na pres konferenciji gospodin Slobodan Avlijaš koji je bio na hospitalizaciji u Kovid bolnici tokom avgusta. “Nismo ni svesni požrtvovanosti ovih medicinskih radnika, niti znamo da cijenimo njihov doprinos, dok se ne razbolimo. Iz svega ovoga bi trebali izvući pouku i nagraditi ove “rudare” koji spašavaju naše živote, rekao je Avlijaš.