Vijesti

LJEKARI BIJELJINSKE BOLNICE SLOŽENIM ZAHVATOM PACIJENTU SPASILI RUKU

Objavljeno 17.12.2020.
News cover image

 Hirurški tim Bolnice “Sveti Vračevi” na čelu sa vaskularnim hirurgom dr Nemanjom Jankovićem izveli su sinoć  kompleksan hirurški zahvat kojim su dvadesetčetverogodišnjem pacijentu spasili ruku.

“Radi se o veoma teškoj I masivnoj povredi lijeve podlaktice kod pacijenta starog 24 godine  koja zahtijeva rekonstrukciju mišića, tetiva, nervnih I vaskularnih struktura.  Zbog gubitka funkcije šake učinjena je rekonstrukcija fleksornih mišića I tetiva. Pacijent se nakon operacije osjeća dobro a funkcija šake se vraća,  rekao je dr Nemanja Janković, specijalista vaskularne hirurgije. On je dodao da je veoma zadovoljan ishodom operacije te da sada predstoji nešto duži oporavak nakon čega će mladićeva ruka biti u potpunosti vraćena u funkciju.

“Ovo su rijetke I zahtjevne operacije koje se izvode nakon masivnih povreda sa obilnim krvarenjima gdje je neophodno izvršiti rekonstrukciju kompletnog tkiva sa krvnim sudovima i nervima. To zahtijeva stručan tim, što mi imamo u našoj ustanovi, dodao je dr Janković.

Pored vaskularnog hirurga dr Nemanje Jankovića, u hirurškom timu je bio dr Zdravko Matković, načelnik Odjeljenja za hirurške grane,  anesteziolog dr Neda Božić I specijalizant Slađana Perić.