Vijesti

Krizni štab Bolnice: Za vikend nešto stabilnije; Predstavnici Bolnice održali predavanje brucošima

Objavljeno 04.10.2021.
News cover image

Na liječenju u  Kovid bolnicama je 74 bolesnika, od kojih je 17 na respiratornoj podršci.

Proteklog vikenda bilo je 16 prijema u Kovid bolnice, što je za deset manje nego prošlog vikenda, saopšteno je jutros na Kriznom štabu Bolnice.

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano 18 osoba koje su pozitivne na virus korona.

Poštovanje epidemioloških mjera uz vakcinaciju građana, jedini je način zaštite od posljedica korona virusa.

Predstavnici JZU Bolnica “Sveti vračevi”, na čelu sa direktorom prof. dr Zlatko Maksimovićem, danas su brucošima Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina-Univerziteta Istočno Sarajevo održati savjetodavno predavanje o značaju pridržavanja epidemiološkh mjera.

“Korišćenje lične zaštitne opreme, fizička distanca, provjetrene prostorije, pojačana lična higijena itd., mjere su koje su već duži period nešto što konstantno ističemo, a svakako, apel je konstantan i da se u što većem broju vakcinišemo, jer što je veći procenat vakcinisanih, epidemioloka situacija biće bolja, što će svakako uticati na redovno i klasično odvijanje akademskog procesa naših studenata“, istakla je infektolog bijeljinske bolnice dr Aleksandra Radojčić.  

Prof. dr Zlatko Maksimović  je predstavio organizaciju rada bijeljinske bolnice u uslovima krize izazvane pandemijom korona virusa, koju je opisao u knjizi “Naša borba sa kovidom”.