Vijesti

Krizni štab Bolnice: Na respiratoru 12 bolesnika

Objavljeno 27.11.2021.
News cover image

Na liječenju u Kovid bolnici ukupno je  41 bolesnik, od kojih je 12 na respiratoru, a 27 na kiseoničkoj terapiji. U protekla 24 sata bila su tri (3) prijema, saopštenio je Krizni štab Bolnice, koji se i jutros sastao zbog teškog stanja u Kovidu.

„Iako je broj hospitalizovanih smanjen u proteklih desetak dana, Jedinica intenzivnog liječenja u Kovid bolnici je u punom kapacitetu, obzirom na veoma teške kliničke slike oboljelih. Među njima su i osobe srednje životne dobi“, saopšteno je na sastanku Kriznog štaba, kojem je i danas prisustvovala prof. dr Biljana Mijović, epidemiolog.

„Prateći stanje na terenu, svakodnevno se potvrđuje činjenica da su nevakcinisane osobe u najvećem riziku da obole od teškog oblika bolesti COVID-19, zato stalno ponavljam da je vakcinacija, uz poštovanje zaštitnih mjera, jedini način da zaštitimo svoje zdravlje“, izjavila je profesorica Mijović.

Ona je navela da je broj pozitivnih na području Bijeljine u blagom padu i da očekuje da se ovaj trend nastavi i u narednom periodu.