Vijesti

Krećemo u reorganizaciju i saniranje stanja u Bolnici

Objavljeno 16.07.2020.
News cover image

Novoimenovani v.d. direktora Bolnice prof. dr Zlatko Maksimović na konferenciji za novinare, rekao je da će se maksimalno potruditi da sa radom počne Virusološka laboratorija, a već je za mikrobiologiju angažovan mikrobiolog iz Zvornika.

-Od danas je sa nama, kao saradnik Bolnice i epidemiolog,  prof. dr Biljana Mijović iz Insituta za javno zdravstvo. Situacija nije sjajna, imamo dosta pacijenata u Kovid bolnici, a za rad Kovid bolnice od danas je zadužen dr Mikajlo Lazić“, rekao je dr Maksimović i naglasio da je već jutros održan stručni kolegij ali i krizni štab Bolnice, a narednih dana očekuje se dolazak  i ekipe doktora iz UKC-a, kako bi zajedno procijenili situaciju i preduzeli dodatne korake, po pitanju borbe protiv virusa korona.

-Sa zaposlenim u Bolnici imam dobru saradnju, krećemo u reorganizaciju. Svu svoju enegiju uložiću u funkcionisanje bolnice, a posebno za probleme vezane za virus korona“, rekao je dr Maksimović. Konferenciji za novinare prisustvovali su i najbliži saradnici dr Maksimovića, a prisutan je bio i zamjenik gradonačelnika Grada Bijeljina.