Vijesti

KOVID BOLNICA: DVIJE BEBE PUŠTENE KUĆI

Objavljeno 22.10.2021.
News cover image

U bijeljinskim kovid bolnicama danas je na liječenju 67 pacijenata, od kojih je 18 na respiratornoj potpori.  U protekla 24 sata bila su tri /3/ prijema.

 Prema ocjeni Kriznog štaba bolnice, stanje u kovid bolnicama je ozbiljno, ali pod kontrolom.

“Veliki je broj oboljelih sa teškim kliničkim slikama, a karakteristično za ovaj talas i oboljevanje mlađih ljudi”, rekao je  danas novinarima šef Kovid bolnice prim. dr Mikalo Lazić.

“Dobra vijest je da su otpuštene dvije od tri bebe hospitalizovane zbog zaraze virusom korona. One su u dobrom stanju, kao i treća beba, koja će biti otpuštena u narednim danima”, naveo je dr Lazić.

U protekla 24 sata na virus korona pozitivne su 42 osobe u Bijeljini.

Prema riječima prof. dr Biljane Mijović, kliničkog epidemiologa, broj potvrđenih na kovid 19  je nešto manji u odnosu na ranije talase, kada je broj na dnevnom nivou iznosio 140 ili 80, a shodno tome i broj hospitalizovanih.

“Očekujemo da će doći do poboljšanja situacije za mjesec dana, ali broj onih koji se hospitalizuju neće pratiti broj potvrđenih, jer liječenje traje dugo”, rekla je prof. Mijović.

Prateći vakcinisanost i oboljevanje, ona je istakla da se efikasnost vakcina kretala od 85 do 95 odsto, shodno prethodnim navodima proizvođača.

“Svjedoci smo, kako u Bijeljini, tako i u drugim gradovima, da su veoma velike razlike u kliničkim slikama između vakcinisanih i nevakcinisanih. Zbog činjenice da je delta soj daleko smrtonosniji od prethodnih,  pozivam stanovništvo da iskoristi mogućnost da se zaštiti dostupnim vakcinama u domovima zdravlja”, istakla je prof. Mijović.

POČELA VAKCINACIJA TREĆOM /BUSTER/ DOZOM U BIJELJINSKOJ BOLNICI

Prvih 50 radnika Bolnice “Sveti Vračevi” koji su vakcinisani prije šest mjeseci, primilo je danas treću /buster/ dozu vakcine. Narednih dana biće nastavljena  vakcinacija radnika Bolnice prema preporukama Instituta za javno zdravstvo RS.