Vijesti

KLINIČKE SLIKE VEOMA OZBILJNE

Objavljeno 08.04.2021.
News cover image

Na liječenju u kovid bolnicama je 90 bolesnika, od kojih je 22 na respiratoru, a 57 na kiseničnoj terapiji. U protekla 24 sata bilo je sedam (7) prijema. Na jutros održanom sastanku Kriznog štaba Bolnice rečeno je da je stanje u Kovid bolnicama veoma teško, ali da Bolnica ima dovoljno kapaciteta za prijem pacijenata.

Šef Kovid bolnica dr Mikajlo Lazić, gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a,  rekao je da su kliničke slike oboljelih veoma teške, a da na to upućuje i podatak da od ukupnog broja hospitalizovanih, samo sedam (7) bolesnika nema potrebe za nekim vidom kiseoničke potpore. “Karakteristika ovog novog talasa su oboljeli koji nemaju komorbiditeta i mladi ljudi koji dolaze sa tako teškom kliničkom slikom da odmah po prijemu završavaju na respiratoru”, istakao je Lazić. On je naglasio da je potrošnja kiseonika na mjesečnom nivou prelazi količine koje su nekad zadovoljavale potrebe tokom cijele godine.

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano još 58 novozaraženih virusom korona. Epidemiološka situacija je veoma nepovoljna, zato apelujemo na sve da poštuju  epidemiološke mjere, da se pridržavaju savjeta ljekara i što je najvažnije da svaki pojedinac bude svjestan sopstvene odgovornosti, najprije prema sebi, a onda i prema drugim ljudima.