Vijesti

I DALJE VEOMA TEŠKA SITUACIJA

Objavljeno 28.07.2020.
News cover image

Dana 28.07. u Kovid bolnici  hospitalizovano je 39 bolesnika. Šest (6) bolesnika je na respiratoru sa izrazito teškom kliničkom slikom obostrane pneumonije, od kojih je jedan (1) bolesnik  intubiran, a pet (5) na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. Ostali hospitalizovani su na kontinuiranoj ili povremenoj oksigeno-terapiji, od koji je četvoro (4) na visokim dozama kiseonika. U odnosu na jučerašnji dan povećao se broj oboljelih sa izrazito teškom kliničkom slikom, a najteži bolesnik je srednje životne dobi bez značajnijih komorbiditeta. Osjetan je trend rasta broja oboljelih koji su srednje životne dobi, saopšteno je jutros na sastanku Kriznog štaba Bolnice.

U Bijeljini je od 56  testiranih osoba, 16 pozitivno na virus korona, što predstavlja i  dalje visok procenat novozaraženih virusom korona (28,5%). Prema podacima iz Instituta za javno zdravstvo,  Bijeljina je danas (28.07.)  grad sa najvećim brojem novozaraženih u Republici Srpskoj

Krizni štab Bolnice upućuje apel građanima Bijeljine na poštovanje   mjera zaštite – fizička distanca, nošenje maski, lična higijena I dezinfekcija ruku.   Od odgovornosti svakog od nas zavisi funkcionisanje zdravstvenog sistema.