Vijesti

GRADONAČELNIK BIJELJINE DAROVAO BEBE ROĐENE PRVOG JANUARA

Objavljeno 04.01.2021.
News cover image

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović darovao je danas sa po 500 KM šest beba koje su rođene 1. januara u bijeljinskoj bolnici.

Petrović je rekao da je simboličan poklon majkama beba rođenih prvog dana Nove godine nastavak tradicije i pokazivanje društvene odgovornnosti, te najavio snažnu podršku lokalne uprave pronatalitetnoj politici.

“Biti majka je najljepša titula u društvu”, rekao je gradonačelnik, upućujući čestitke majkama i očevima novorođenih beba u novim životnim ulogama roditeljstva.

Prema riječima Petrovića, Gradska uprava Bijeljine uložiće maksimalne napore i dati doprinos jačanju pronatalitetne politike, a jedna od tih mjera je podrška bračnim parovima koji potomstvo ostvaruju procesima vantjelesne oplodnje, za šta se iz lokalnog budžeta izdvaja 25.000 KM godišnje.

Zahvaljujući gradonačelniku i lokalnoj zajednici što su posjetili i darovali bebe rođene prvog dana u bijeljinskom porodilištu, načelnik Ginekološko-akušerskog odjeljenja Vesna Perković Maksimović rekla je novinarima da je u protekloj godini rođeno 1.007 beba, što je više nego godinu ranije.

“Nadam se da će trend rasta broja novorođenih biti svake godine još veći”, poručila je Maksimovićeva i ocijenila da je rast nataliteta najveća sreća i bogatstvo društva.

Ona je podsjetila da je prvorođena beba ove godine u Bijeljini Maksim Marković i prva beba rođena 2021. godine u Republici Srpskoj i da je, tradicionalno, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović darivala ovu bebu zlatnikom i prigodnim poklonima, koje je u ime predsjednika Republike uručio direktor Bolnice “Sveti vračevi” Zlatko Maksimović.