Vijesti

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA SE POGORŠAVA

Objavljeno 17.03.2021.
News cover image

Na liječenju u kovid bolnicama je 62 bolesnika, od kojih dvije trećine ima tešku kliničku sliku. Na respiratoru je 13 oboljelih, a 30 je na kiseoničkoj terapiji. U toku jučerašnjeg dana bilo je šest (6) prijema. Na jutros održanom sastanku Kriznog štaba Bolnice ocijenjeno je da se stanje u kovid bolnicama ne stabilizuje, s obzirom da je broj prijema i dalje visok, kao i da su među oboljelima sa teškom kliničkom slikom sve češće mlađe osobe. Trenutno najmlađi bolesnik u kovid bolnici  je 1987. godište.  

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano 43 nova slučaja pozitivnih na virus korona, što je više od 60 odsto od ukupnog broja testiranih. Epidemiološka situacija je veoma nepovoljna sa tendencijom pogoršanja i zahtijeva ozbiljnije angažovanje kompletne društvene zajednice na suzbijanju daljeg širenja infekcije.

Apelujemo na sve da se striktno pridržavaju propisanih mjera zaštite od virusa korona, jer samo odgovornim ponašanjem svakog pojedinca možemo spriječiti dalje pogoršanje epidemiološke situacije u našem gradu.