Vijesti

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA PRIJETI DA POSTANE DRAMATIČNA

Objavljeno 03.11.2020.
News cover image

U Kovid bolnici se na liječenju nalazi 71 bolesnik. Dvije trećine oboljelih je sa teškom kliničkom slikom, a petoro (5) je životno ugroženo i nalazi se na neinvazivnoj mehaničkoj potpori. U protekla 24 sata bilježimo jedan smrtni slučaj. Radi se o šezdesettrogodišnjem muškarcu, koji je imao pridružene hronične bolesti. „Juče smo obavili dosta otpusta da bismo oslobodili prostor za najugroženije pacijente. Istovremeno evidentiran i veći broj prijema, rečeno je jutros na sastanku Kriznog štaba Bolnice.

Bijeljina je danas grad sa najvećim brojem novozaraženih u Republici Srpskoj na dnevnom nivou. U protekla 24 sata virus korona je potvrđen kod 134 osobe, od ukupno 192 testiranih. Epidemiološka situacija prijeti da postane dramatična, ali bijeljinska bolnica svojim djelovanjem ide korak ispred. Naime, juče je na sastanku gradskog Štaba za vanredne situacije usvojen zahtjev koji je Bolnica uputila prije šest dana o proširenju kapaciteta. Odlučeno je da Banja Dvorovi postaje Kovid bolnica sa oko 100 kreveta. Krizni štab Bolnice će već večeras organizovati transport bolesnika sa srednje teškom kliničkom slikom u Banju Dvorove, gdje će ih opsluživati osoblje banje i ljekari iz primarne zdravstvene zaštite, dok će specijalisti iz bijeljinske bolnice obavljati vizite, kao i sve konsultacije i konsultativne preglede.

I ovaj put apelujmo, tražimo, molimo građane i nadležne institucije da poštuju i sprovode epidemiološke mjere da bismo zaustavili dalje širenje virusa i spriječili najgori scenario. Budimo jedinstveni!