Vijesti

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA I DALJE NEZADOVOLJAVAJUĆA

Objavljeno 19.11.2021.
News cover image

Ukupno u Kovid bolnici na liječenju 59 bolesnika, od toga na respiratoru je 12 bolesnika. U protekla 24 sata bilo je 7 prijema. Najveći broj prijema tokom ove sedmice bio je 11.   

Stanje u kovid bolnicama je bez značajnijih promjena. I  dalje je više od polovine hospitalizovanih  sa teškom kliničkom slikom, rečeno je jutros nakon sastanka Kriznog štaba Bolnice.

U izjavi novinarima dr Aleksandra Radojčić, infektolog  navela da su hospitalizovani uglavnom starije i srednje životne dobi, a najmlađi bolesnik je 1982. godište.

„ Samo tri bolesnika nisu na kiseoniku, a svi ostali su na većim ili manjim dozama kiseonika i 12 bolesnika je na mehaničkoj potpori. Jedna trećina bolesnika je životno ugrožena”, rekla je dr Radojčić. Ona je je navela da je epidemiološka situacija u Bijeljini i dalje nezadovoljavajuća.

 „Maksimum koji smo mi dostigli u ovom talasu traje dva mjeseca, sa vrlo malim oscilacijama“, izjavila je dr Radojčić.

 Ona je navela da je više od  95 osto pacijenata koji su na liječenju u Kovid bolnici nevakcinisani i oko 80 odsto njih je već započelo neku terapiju, što od strane porodičnog ljekara, što na svoju ruku, a koja nije trebala biti uvedena.