Vijesti

DRAGOCJENA ISKUSTVA RUSKIH KOLEGA

Objavljeno 05.05.2021.
News cover image

U okviru trodnevne posjete Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini, ruski medicinski stručnjaci, direktori bolnica, održali su danas predavanje o značaju primjene standarda u radu bolničkih ustanova u redovnim i kovid uslovima. Sve predstavljene zdravstvene ustanove su sertifikovane/ akreditovane i posjeduju ISO 9001, ali i druge ISO standarde, koji se tiču bezbijednosti, kvaliteta hrane i dr. U okviru predavanja ruski ljekari su kolegama iz Bijeljine prenijeli iskustva u različitim oblastima rada, načinu organizacije, od prijema bolesnika do stacionarnog liječenja. Svoju politiku rada, misije i vizije, upravljanje i kontrolisanje zalihama lijekova, ulogu i rad medicinskih tehničara i niz drugih informacija koje su gosti iz Rusije iznijeli na predavanju, potvrdili su značaj standardizacije procedura koje se jednim dijelom provode u našoj zdravstvenoj ustanovi.

Na kraju predavanja prisutnima se obratio direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ prof. dr Zlatko Maksimović koji je izrazio zahvalnost na razmjeni dragocjenih iskustava ruskih kolega koji će biti od velike koristi našoj zdravstvenoj ustanovi u njenom budućem radu.  

„Kvalitet je investicija koja se uvijek isplati. Jedni dolaze i prolaze, a kvalitet ostaje. Danas sam puno toga naučio. Mi idemo korak ispred drugih, kao što i vi idete korak ispred drugih u Vašoj zemlji“, izjavio je Maksimović.