Vijesti

DONIRANA TRI MONITORA

Objavljeno 14.12.2020.
News cover image

Humanitarna organizacija “Bare” iz švajcarskog grada Tićina donirala je danas 14.12.2020. odjeljenju intenzivne njege kovid 2 bijeljinske Bolnice “Sveti Vračevi”  tri monitora “dreger” za praćenje vitalnih funkcija bolesnika. Pomoćnik direktora za medicinske poslove Bolnice “Sveti Vračevi” dr Nela Mitrović istakla je da je ova donacija veoma značajna I da će olakšati rad I praćenje stanja pacijenata. Ona je navela da je donacija vrijedna 30.000 KM I treća je u nizu od ove humanitarne organizacije.

“Riječ je o monitorima koji su namijenjeni za praćenje vitalnih parametara najugroženijih pacijenata koji su smješteni u jedinicu za intenzivnu njegu”, navela je dr Mitrović.

Milan Popović, predstavnik Humanitarne organizacije “Bare” za Republiku Srpsku, pojasnio je da je riječ o monitorima savremene generacije koji su predviđeni da prate više vitalnih funkcija.

Popović je istakao da će ova organizacija nastaviti sa humanitarnim aktivnostima u cilju osposobljavanja bijeljinske kovid bolnice renomiranom medicinskom opremom kako bi mogla da parira savremenim evropskim bolnicama, u pogledu opremljenosti, u borbi protiv kovida 19.