Vijesti

BIJELJINSKA BOLNICA IMA DOVOLJNO KAPACITETA

Objavljeno 02.04.2021.
News cover image

Na liječenju u kovid bolnicama je 71 bolesnik, od kojih dvije trećine imaju tešku i izrazito tešku kliničku sliku. Od ukupnog broja hospitalizovanih, samo 9 bolesnika nije na kiseoniku, dok je na respiratoru 17 bolesnika. U protekla 24 sata bilo je sedam (7) prijema. Na jutros održanom sastanku Kriznog štaba Bolnice ocijenjeno je da je stanje u kovid bolnicama vrlo ozbiljno. Ne smanjuje se broj prijema, a teške i složene kliničke slike kovida 19 prisutne su i kod mlađih osoba. Trenutno, najmlađi pacijent ima 34 godine.

U izjavi za novinare prof. dr Zlatko Maksimović, direktor Bolnice “Sveti Vračevi” rekao je danas da bijeljinska bolnica za sada ima dovoljno mjesta u kovid bolnicama, da raspolaže sa dovoljnim brojem osoblja i da ima dovoljne količine kiseonika, uprkos ogromnoj potrošnji. “Mi smo se za ovo pripremali i za sada veoma dobro vladamo situacijom kada je korona virus u pitanju, rekao je Maksimović.

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovan 51 novi slučaj pozitivan na virus korona.  Epidemiološka situacija je veoma nepovoljna i zahtijeva odgovorno ponašanje svakog pojedinca.  Apelujemo na sve da se stiktno pridržavaju osnovnih mjera zaštite: nošenje maski, redovna higijena ruku, održavanje fizičke distance, jer to je jedini način da se zaštitimo od infekcije koronavirusom.