Vijesti

ZLATNIK URUČEN PRVOJ BEBI ROĐENOJ NA BOGOJAVLJENJE

Objavljeno 22.01.2024.
News cover image

Marjana Todorović, pobjednica plivanja za Časni krst na majevičkom jezeru Busija, danas je posjetila Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo kako bi uručila osvojeni zlatnik prvorođenoj bebi na dan Bogojavljenja.

Prvo novorođenče na Bogojavljenje, 19. januara 2024. godine, je muško, rođeno u 8.36 časova, teško 3750 grama i dugo 54 cm. Majka je saopštila da će mu dati ime Jovan, te da je treće dijete u porodici poslije dvije djevojčice.
Nakon svečane ceremonije uručenja zlatnika, direktor bijeljinske bolnice, prof. dr Zlatko Maksimović, zajedno sa saradnicima, prim. dr Nelom Mitrović, pomoćnikom, i Milicom Dikić, glavnom sestrom Bolnice, organizovao je prijem za ovu mladu i hrabru djevojku.
"Zahvalni smo na Marijani na hrabrom i humanom činu koji predstavlja inspirativan primjer našoj omladini", izjavio je direktor bolnice.
Dvadesetdvogodišnja Marjana Todorović, kaže da je prvi put učestvovala na ovoj manifestaciji i da nije krila svoje uzbuđenje.
"Divan je osjećaj, a još je ljepši danas kada sam uručila zlatnik novorođenoj bebi. Prema dogovoru sa organizatorima, zlatnik je pripao prvoj bebi rođenoj na Bogojavljenje i nadam se da će ostati u sjećanju na lijepu tradiciju ”, rekla je Marjana, inače članica Gorske službe spasavanja Bijeljina.
U bijeljinskoj bolnici za prve tri sedmice 2024. godine rođene su 62 bebe, 34 dječaka i 28 djevojčica.