Veliki dan za bijeljinsku bolnicu: Pokrenut rad 128-slajsnog aparata posljednje generacije za kompjuterizovanu tomografiju

Objavljeno 13.07.2022.
News cover image

U JZU Bolnica “Sveti Vračevi” u Bijeljini od danas je u funkciji savremeni 128-slajsni aparat posljednje generacije za kompjuterizovanu tomografiju, koji će u značajnoj mjeri unaprijediti kvalitet dijagnostičkih usluga.Tim povodom našu ustanovu danas su posjetili ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Prvi čovjek JZU Bolnice “Sveti Vračevi” prof. dr Zlatko Maksimović izjavio je da je ovo veliki dan, kako za našu ustanovu, tako i za svih pet opština koje gravitiraju ka Bolnici u Bijeljini, ali i za Republiku Srpsku. On je naveo da je CT aparat, čija je vrijednost 1.700.000 KM, dio iz velike donacije Vlade Republike Srpske.
“Mi smo danas pokrenuli rad 128-slajsnog aparata posljednje generacije za kompjuterizovanu tomografiju, sa injektorom koji je nedavno stigao u našu ustanovu kao dio donacije Vlade Republike Srpske. U sklopu te donacije dobili smo i savremeni ultrazvučni aparat sa četiri sonde i mobilni RTG uređaj, a našim sredstvima obezbijedili smo endoskopski stub za kolonoskopiju i gastroskopiju. Preuzimajući ovu vrijednu donaciju, čija je ukupna vrijednost više oko 2.100.000 KM, uz prethodno donirano i sanitetsko vozilo, mi u Bolnici “Sveti Vračevi” smo preuzeli i obavezu da radimo bolje, više i posvećenije”, rekao je direktor JZU Bolnice prof. dr Zlatko Maksimović i izjavio da kao prvi čovjek ustanove daje lično obećanje građanima da će tako i biti.
“Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske nastaviće da pomaže svim bolnicama u Srpskoj, a svaka bolnica će dobiti pomoć shodno njihovim potrebama. Bolnica u Bijeljini će uskoro dobiti novi aparat za magnetnu rezonancu čija je procedura u toku i time ćemo značajno zanoviti svu dijagnostičku opremu u bijeljinskoj bolnici. Naš cilj je da omogućimo najkvalitetniju i najefikasniju zdravstvenu zaštitu građanima, kao i da zdravstvenim radnicima obezbijedimo najbolje uslove za rad kako bi mogli dobro da rade svoj posao”, izjavio je medijima ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je nakon puštanja u rad CT aparata da je zahvalan medicinskim radnicima i najavio dalji razvoj bolničkog sistema u Srpskoj i jačanje kadrova.
“Drago mi je što vidim da bijeljinska bolnica nastavlja da napreduje, ne samo sa novom opremom, nego i sa usavršavanjem i jačanjem kadra. Takođe, veoma sam zadovoljan praksom da se menadžmenti bolnica, shodno svojim kadrovskim i drugim rješenjima, opredjeljuju za određene oblasti koje mogu da budu od značaja za cijelu Republiku Srpsku”, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obraćajući se javnosti.
Na sastanku održanom sa rukovodstvom bijeljinske bolnice, na čelu sa direktorom prof. dr Zlatkom Maksimovićem, Dodik je pozdravio ideju o razvoju republičkog centra za elektrofiziologiju u Bolnici “Sveti Vračevi” za čije potrebe je iz Kompenzacionog fonda odobreno oko 350.000 KM.
U okviru posjete bijeljinskoj bolnici Milorad Dodik i Alen Šeranić su obišli Angio salu i pacijente koji su hospitalizovani na Odjeljenju za internističke grane.