Vijesti

USPOSTAVLJANJE BOLJE KOMUNIKACIJE SA PRIMARNOM ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM

Objavljeno 16.03.2023.
News cover image

Menadžment JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina na čelu sa direktorom prof.dr Zlatkom Maksimovićem organizovao je danas sastanak sa predstavnicima primarne zdravstvene zaštite sa regije koju pokriva bijeljinska bolnica u cilju poboljšanja sistema komunikacije između primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

Na sastanku su iznijeti prijedlozi i sugestije vezane za upućivanje pacijenata, njihovu opravdanost, ali i uključivanje specijalista u edukaciju o upućivanju pacijenata. S tim u vezi dogovorene su dalje smjernice djelovanja koje bi dovele do prevazilaženja određenih problema koji se javljaju u svakodnevnoj praksi.
Jedan od zaključaka današnjeg sastanka jeste da se u narednom periodu zajednički pronađu metode poboljšanja saradnje bolnice i primarne zdravstvene zaštite radi postizanja veće efikasnosti i efektivnosti, a samim tim i većeg stepena zadovoljstva korisnika zdravstvenih usluga.
Na sastanku su učestvovali načelnici odjeljenja, direktori i predstavnici domova zdravlja iz Bijeljine, Ugljevika i Lopara, kao i privatnih zdravstvenih ustanova S Medico i Kuća zdravlja.