Vijesti

URUČENI ZLATNICI BEBAMA ROĐENIM NA DAN REPUBLIKE - DAR PREDSJEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE

Objavljeno 10.01.2024.
News cover image

Danas je u ime predsjednika Republike Srpske, prof. dr. Zlatko Maksimović, direktor Bolnice 'Sveti Vračevi' Bijeljina, podijelio zlatnike za novorođenčad rođenu na Dan Republike.

U bijeljinskoj bolnici su na Dan Republike došla na svijet petoro mališana - tri djevojčice i dva dječaka.
Neda Gavrić, majka druge djevojčice rođene na Dan Republike, izrazila je svoje oduševljenje ovim posebnim danom.
"Nikolina je trebala doći mjesec dana kasnije, ali izgleda da je sama odabrala datum. 9. januar je već bio sretan dan za mene jer je i moj rođendan, a sada imam još jedan razlog za sreću. Zahvaljujem predsjedniku Dodiku na ovom lijepom poklonu koji će nam ostati kao predivna uspomena za cijeli život."
Ivana Petrović, koja je rodila sina Vojina, takođe dijeli radost. "Deveti januar će zauvijek biti srećan dan jer sam tada dobila najveći dar - svog sina. Hvala predsjedniku Republike Srpske na poklonu i direktoru bolnice koji nam je uručio ove zlatnike. Rodila sam treće dijete, i to je za mene najveći blagoslov", rekla je ona.
„Po ovlaštenju predsjednika Republike gospodina Milorada Dodika danas sam podijelio pet dukata koje je poslao novorođenim bebama, jer i to je jedan od načina pronatalitetne politike. Za prvih deset dana 2024. godine rođeno je 28 beba, što je dobar znak da se, kako u našoj ustanovi, tako i svim drugim bolnicama kod nas i širom svijeta rađa što više beba," istakao je prvi čovjek bijeljinske bolnice, čestitajući srećnim majkama divan dan.