U Tesliću održan 6. Kongres doktora medicine Republike Srpske

Objavljeno 18.12.2022.
News cover image

Ljekari bijeljinske bolnice, zajedno sa direktorom prof. dr Zlatkom Maksimovićem, imali su značajno učešće na 6. Kongresu doktora medicine Republike Srpske, koji je održan za vikend u Tesliću pod pokroviteljstvom Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske , Ministarstva zdravlja socijalne zaštite RS i Ministarstva nauke i tehnologije RS.

Zapažena su bila predavanja i stručni radovi naših ljekara iz najnovijih oblasti hirurškog tretmana, kardiologije, otorinolaringologije, neurologije i ginekologije.

Rad iz JZU Bolnice "Sveti vračevi" na temu "Akutni vestibularni sindrom", koji je pripremila dr Nada Savić, načelnica Odjeljenja za otorinolaringologiju ocijenjen je kao najbolji u kategoriji poster prezentacije.

Šesti kongres doktora medicine, sa međunarodnim učešćem, okupio je oko 300 eminentnih stručnjaka iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Ujedinjenih Arapskih Emirata i predstavljeno je oko 200 naučnih i stručnih radova iz različitih oblasti medicine.

Generalni pokrovitelji 6. Internacionalnog kongres doktora medicine u Tesliću su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, koji je svečano otvorio Kongres.