Vijesti

U BOLNICI ORGANIZOVAN PRIJEM ZA MEDIJE

Objavljeno 21.12.2022.
News cover image

MAKSIMOVIĆ: 2022. GODINA JOŠ USPJEŠNIJA OD PRETHODNIH Povodom uspješnog završetka poslovne godine, direktor Bolnice “Sveti Vračevi” prof. dr Zlatko Maksimović, sa saradnicima organizovao je danas prijem za medije u konferencijskoj sali. Maksimović je izrazio veliku zahvalnost medijima što su bili uz bolnicu, ali i uz cijelo zdravstvo, tokom ove i svih prethodnih godina.

"Sa ponosom mogu da kažem da je po našem mišljenju ova godina mnogo uspješnija za našu bolnicu od prethodnih, a o tome govore i mnogi postignuti rezultati. Mnogo opreme je nabavljeno, a kada to kažem, prvenstveno mislim na CT i na magnet. Ono što je najvažnije od svega jesu ljudi. Ova bolnica ima oko 650, a sa konsultantima oko 700 zaposlenih. U bolnici imamo preko 200 doktora, preko 100 specijalista, preko 20 suspecijalista i više od 330 medicinskih sestara. Ne smijemo da zanemarimo ni spremačice, kuvarice i tehničko osoblje koji su takođe veoma značajni za rad naše bolnice", ističe Maksimović i dodaje da sve to predstavlja veliku snagu kada se usmjeri u pravom smijeru. Maksimović je istakao da je ponosan što bolnica ima 60 specijalizanata, i rekao da je samo u ovoj godini dodijeljeno je oko 30 specijaizacija i subspecijalizacija, što je najveći broj dosada u istom vremenskom periodu.
“Kako kažu “dobar glas se daleko čuje” , a to ne bismo mogli bez vas i vašeg izvještavanja. Na osnovu rezultata koje smo do sada postigli, u našu ustanovu dolaze pacijenti iz drugih krajeva Srpske, BiH ali i regiona. To će biti naš cilj i u narednom periodu. Ovom prilikom želim da se zahvalim svim medijima što ste pratili naš rad, što ste nam uvijek bili dostupni, što smo bili zajedno na jednoj strani i tokom pandemije”, rekao je prof. Maksimović obraćajući se novinarima i obećao da će dobru saradnju sa medijima njegovati i u narednom periodu.
Prvi čovjek Bolnice je najavio da ova zdravstvena ustanova ima velike planove u budućnosti, najavivši dalji razvoj kardiologije, prvenstveno elektrofiziologije, zatim opšte, vaskularne i dječije hirurgije, kao i oftalmologije, ORL i drugih oblasti, a sve u cilju većeg stepena zadovoljstva korisnika.